Maak een afspraak

Over Excellento

Achtergrond Annemieke Raes – Excellento

Annemieke Raes heeft in 2016 haar eigen bedrijf Excellento opgericht. Excellento is er op gericht om medewerkers en organisaties te helpen met veranderen, ontwikkelen en samenwerken.

Annemieke heeft een afgeronde HBO opleiding Personeel & Arbeid en is haar loopbaan gestart in de uitzendbranche. In haar eerste functie heeft ze mensen geholpen bij het vinden van werk. Daarna heeft ze een periode als coach gewerkt en collega’s begeleid. Het coachen van mensen en er het beste uit halen is iets wat haar passie is. Dit kwam ook goed van pas in haar rol als regiomanager waarbij ze verantwoordelijk was voor meerdere locaties. In deze periode is ze zich gaan verdiepen in hoe je complementaire teams vormt en je hechte teams creëert. Ze heeft zich hierin verdiept en haar DISC certificering behaald. Na haar overstap naar het consultancy team heeft ze voor diverse grote organisaties HR projecten uitgevoerd. Om goed te kunnen adviseren over een efficiënte inrichting van organisaties, heeft ze zich in de proceskant verdiept en een LEAN Black Belt opleiding afgerond. Met deze kennis en kunde heeft ze voor organisaties verandertrajecten begeleid.  Het kwam geregeld voor dat ze bij bedrijven over de vloer kwam waar mensen werkten die niet in hun kracht zaten. Door talent in zijn kracht te zetten gaan er grote dingen gebeuren. Vanuit deze passie is zij haar eigen bedrijf gestart Excellento.

Loopbaancoaching

Voor iedereen komt er een moment dat het tijd is voor een stap naar een andere baan binnen of buiten de organisatie. Je merkt aan jezelf dat je minder scherp bent, het meer routine is of je bent uitgekeken op wat je doet. Dit aanvoelen is de eerste stap. Bedenken wat je vervolgens zou willen is voor de één direct helder maar voor de ander echt een vraag. Een nieuwe stap zetten is meestal spannend. Wat wil ik en wat kan ik en waar moet ik beginnen? Een andere aanleiding kan zijn dat er een reorganisatie plaats vindt. Iets waar je als medewerker niet om hebt gevraagd maar het vraagt wel om verandering. Excellento helpt je graag bij het zetten van de volgende stap. We bieden hiervoor loopbaantrajecten en outplacementtrajecten aan.

Teamontwikkeling

Excellento biedt op maat gemaakte trajecten aan op het gebied van teamontwikkeling en leiderschapsontwikkeling. Met de leidinggevende wordt gekeken naar hun eigen stijl van leidinggeven en hoe ze omgaan met anderen.  Hierbij wordt er gebruik gemaakt van DISC. Het DISC-model brengt voorkeursgedrag en -communicatie in kaart. Ook wordt er gewerkt aan de samenwerking in de teams. Hierbij wordt onder andere gebruik van het boek ‘ de vijf frustraties van teamwork’ van Patrick Lencioni. Uitgangspunt voor het vormen van hechte teams is dat medewerkers elkaar vertrouwen en elkaar durven aan te spreken.

Human Resources

Als organisatie is het belangrijk dat medewerkers zich blijven ontwikkelen en op de juiste plek zitten. Voor de totale keten instroom, doorstroom en uitstroom biedt Excellento op interim basis HR dienstverlening aan. Is de HR manager ziek of weg gegaan en is er behoefte aan een interim HR manager of is er behoefte aan extra ondersteuning voor HR projecten, Excellento helpt uw organisatie graag hierbij.

Excellento: erboven uitsteken… het staat voor uitblinken en schitteren. Door medewerkers en teams te laten schitteren, ‘echt’ te zijn, zal zowel de medewerker als de organisatie uitblinken. Toen ik dat besefte, ging mijn hart sneller kloppen: dit is waarin ik geloof. Ik kom graag met je in contact om je een stap verder te helpen.